Termékek Menü
0

Néhány ok, amiért érdemes jól megrágni az ételt

HillVital
2017-07-31 10:39:00

Az alapos rágás segíthet benne, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel emésztés során.

Ha nem hagysz elég időt a keményítő és a szénhidrát emésztésére, akkor a hasnyálmirigyet teszed nagy feladat elé.


Az ideális testsúlyban is segíthet. Alapos rágás mellett hamarabb lesz teltségérzeted, ezért nem fogsz túl sokat enni.

Ha nem rágod meg jól az ételt, akkor puffadás és
gyomorsavgond is kialakulhat, ami pedig igen kellemetlen.

A fogaidat is megóvhatod a helyes és alapos rágással.


A könnyebben szétrágható ételeket, mint pl. a zöldségeket, gyümölcsöket is meg kell rágni ugyanannyiszor, mint egy húst, hiszen a víztartalma így szabadul fel.


A nyállal jól elkevert étel nem fog gondot okozni a nyelőcsőben, vagyis könnyebben áthalad a tápcsatornán. 

Fontos, hogy jól megrágjuk az ételt

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google