Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Készíts nyári lepényt!

Készíts nyári lepényt!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 02. 17. 15:30:00

A nyári lepény tökéletes lehet ebédekhez vagy bármikor a nap folyamán.

Az elkészítéséhez kell legalább 2 óra.

Nézzük is a hozzávalókat 6 személyre:

Tésztához:
- 1 evőkanál élesztő
- 0,5 dl meleg víz
- 40 dkg tönkölyliszt
- 1 kiskanálnyi só
- 10 dkg kukoricaliszt
- 3 evőkanál szűz olívaolaj
- 2,5 dl
sárgarépalé

Feltéthez:
- 3 db nagyobb
paradicsom (meghámozva és kockákra vágva)
- 1 nagyobb
pritaminpaprika (kicsumázva és kockákra vágva)
- 1 csokornyi metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mozzarella sajt vagy tofu lereszelve

Nézzük az elkészítését: Szórjuk az élesztőt a meleg vízbe, és hagyjuk, amíg habos nem lesz, ezután addig keverjük, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. A kétféle lisztet keverjük össze sóval, az élesztővel, a sárgarépalével és 2 evőkanálnyi olívaolajjal, és ezt dagasszuk masszává! Tegyük a tésztát kiolajozott tálba, és hagyjuk kelni meleg helyen, kb. másfél órát. Ha ez kész, akkor a tésztát paskoljuk meg, és nyújtsuk egy nagy vagy több kicsi tésztalappá. Ha kész, tegyük a sütőlapra! Keverjük össze a paradicsomot, a paprikát, a metélőhagymát és a fokhagymát, majd halmozzuk a tésztára. Végül szórjuk meg sajttal, és 200 Celsius- fokos sütőben süssük 20 percig!

 

Nézzük is, hogy milyen hozzávalókra van szükséged:
- 1 csokor lila újhagyma
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db közepes cukkini
- 4 db paradicsom
- 1 evőkanál kapribogyó
- 10 dkg dijoni mustár
- 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint

A paradicsomok héját kereszt alakban be kell metszeni, aztán 1 percre forró vízbe kell dobni, meghámozni és karikákra kell vágni. A cukkinit uborkagyaluval vékonyra kell vágni. A hagymát meg kell tisztítani és fel kell kockázni. 180 fokra kell előmelegíteni. A hagymát üvegesre kell pirítani, aztán hozzá kell adni a paradicsomot, meg kell sózni és borsozni, hozzá kell adni a többi fűszert és rajta kell hagyni 2-3 percig a tűzön. Ezután add hozzá a cukkini karikákat és pirítsd 2 percig. Húzd félre a tűzről. A leveles tésztát ki kell teríteni és nyújtófával a tepsi méretéhez kell igazítani, úgy hogy kis pereme legyen mindenhol. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire kell emelni, ezután villával meg kell szurkálni és mustárral meg kell kenni. Erre rá kell kanalazni a zöldségeket, ezután meg kell szórni kapribogyóval. 35 perc alatt már kész is a sütés. Ha minden jól sikerült, akkor a tészta vékony és ropogós marad. A finom zöldségek és a mustár nagyon jó ízt adnak neki.  

Készíts te is nyári lepényt.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés