Termékek Menü
0

Nyári meggyleves

HillVital
2017-07-26 16:31:00

Hozzávalók

- 0,5 kg kimagozott meggy

- 2 ek. eritrit

- 1 rúd fahéj

- 1 kk. szegfűszeg

- csipet só

- 2 ek. kókuszkrém (bioboltokban kapható)

- 4 ek. víz

- 1 tk. tápiókakeményítő

- 1 db citrom leve

Elkészítés

A meggyet felrakjuk főni 1,2 liter vízben. Ízesítjük fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, egy csipet sóval és az eritrittel. Kb. 5-6 percig főzzük. A kókuszkrémet, a vizet és a tápiókakeményítőt egy turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 merőkanálnyi meggylevest, és krémesre turmixoljuk. A krémes sűrítményt visszaöntjük a leveshez, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. A kész levest citromlével ízesítjük. Lehűtve kínáljuk. 

A nyári gyümölcslevesek megunhatatlanok, hiszen bármilyen friss gyümölcsből készíthetjük. Lehűtve igazi ízélményt nyújtanak.
Nyári meggyleves recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google