Termékek Menü
0

Ne mossuk meg a nyers húst!

HillVital
2017-05-16 16:06:00
Ne mossuk meg a nyers húst!

A sütés-főzés első lépéseként legtöbben megmossák az elkészítésre váró nyers húst. Teszik mindezt abból a meggyőződésből, hogy lemossák róla a szennyeződéseket és a baktériumokat. Ez viszont komoly betegségek forrása is lehet.
Tovább olvasom...

A legtöbb recept is első lépésként az elkészítésre váró hús alapos megmosását javasolja.

Természetesen így a hús felszínéről valóban eltávolíthatjuk a rajta lévő szennyeződéseket, hogy azok higiénikusan kerüljenek a sütőbe vagy a fazékba. A szakértők véleménye szerint azonban nem szabad megmosni a húst elkészítés előtt. Legyen szó akár szárnyasról, disznóról vagy vadhúsról, nem szabad megmosni. Így ugyanis csak a baktériumok egy részétől szabadulhatunk meg, a többi nem a hús felszínén lakik, egy szimpla mosással onnan nem lehet eltávolítani. Ezektől azonban nem kell tartanunk, hiszen sütés-főzés közben mindenképpen elpusztulnak. Ha a hús belső hőmérséklete 60-62 fok fölé emelkedik, minden baktérium elpusztul.

Annál több gondot okozhatnak a mosogatóban és a konyhapulton maradt baktériumok, melyeknek ideális helyet biztosít a nedves közeg. Ezek pedig a mosogatóból a tányérokra, onnan pedig más olyan élelmiszerre is átkerülhetnek, amelyeket sütés-főzés nélkül fogyasztunk. Ezek viszont a szervezetünkbe jutva számos betegséget idézhetnek elő.
Nyers hús megmosása.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google