Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ne mossuk meg a nyers húst!

HillVital
2017. 05. 16. 16:06:00

A sütés-főzés első lépéseként legtöbben megmossák az elkészítésre váró nyers húst. Teszik mindezt abból a meggyőződésből, hogy lemossák róla a szennyeződéseket és a baktériumokat. Ez viszont komoly betegségek forrása is lehet.

A legtöbb recept is első lépésként az elkészítésre váró hús alapos megmosását javasolja.

Természetesen így a hús felszínéről valóban eltávolíthatjuk a rajta lévő szennyeződéseket, hogy azok higiénikusan kerüljenek a sütőbe vagy a fazékba. A szakértők véleménye szerint azonban nem szabad megmosni a húst elkészítés előtt. Legyen szó akár szárnyasról, disznóról vagy vadhúsról, nem szabad megmosni. Így ugyanis csak a baktériumok egy részétől szabadulhatunk meg, a többi nem a hús felszínén lakik, egy szimpla mosással onnan nem lehet eltávolítani. Ezektől azonban nem kell tartanunk, hiszen sütés-főzés közben mindenképpen elpusztulnak. Ha a hús belső hőmérséklete 60-62 fok fölé emelkedik, minden baktérium elpusztul.

Annál több gondot okozhatnak a mosogatóban és a konyhapulton maradt baktériumok, melyeknek ideális helyet biztosít a nedves közeg. Ezek pedig a mosogatóból a tányérokra, onnan pedig más olyan élelmiszerre is átkerülhetnek, amelyeket sütés-főzés nélkül fogyasztunk. Ezek viszont a szervezetünkbe jutva számos betegséget idézhetnek elő.

Nyers hús megmosása.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok nyers hús

Keresés