Menü

Őrizzük meg szívünk egészségét!

HillVital
2016. 07. 26. 13:50:00

Olívaolaj: Rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, ezáltal védi az ereket és a szívet. Segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

Elsősorban telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így a koleszterinszintre is jótékony hatással van.

Csonthéjasok: Sok-sok vitamin- és ásványi anyag forrásai. A mogyoró, a dió, a mandula rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, óvja az artériákat a gyulladástól. A dióban található omega-3 zsírsavak nem csak a szívünkre, de az agyunkra is rendkívül jótékony hatással vannak. A mogyoró magas rosttartalommal rendelkezik, ami szintén elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz. Kutatásokkal igazolták, hogy a diófélék legalább heti ötszöri fogyasztása 30 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét.

Narancs: Nem csupán kiváló C-vitamin- forrás, de a gerezdek között húzódó hártyája pektint tartalmaz, ami gátolja a koleszterin felszívódását, valamint az érelmeszesedés és az epekőképződés megelőzésében is igen hatásos. Ha a narancsot kifacsarjuk, a pektin, ez a vízben oldódó rost nem jut a szervezetbe. Ezért a teljes gyümölcsöt érdemes megenni az egészséges hatás eléréséért. A rendszeres narancsfogyasztás csökkentheti a vérnyomást is.

Fogyasszuk ezeket a szívünk egészségére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
Google