Termékek Menü
0

Őrizzük meg szívünk egészségét!

HillVital
2016-07-26 13:50:00
Őrizzük meg szívünk egészségét!

Táplálkozásunkkal sokat tehetünk szívünk egészségéért. Bemutatunk néhány olyan ételt, amelyhez könnyű hozzájutni, tehát étkezéseinkbe könnyen beépíthetők.
Tovább…

Olívaolaj: Rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, ezáltal védi az ereket és a szívet. Segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.
 

Elsősorban telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így a koleszterinszintre is jótékony hatással van.

Csonthéjasok: Sok-sok vitamin- és ásványi anyag forrásai. A mogyoró, a dió, a mandula rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, óvja az artériákat a gyulladástól. A dióban található omega-3 zsírsavak nem csak a szívünkre, de az agyunkra is rendkívül jótékony hatással vannak. A mogyoró magas rosttartalommal rendelkezik, ami szintén elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz. Kutatásokkal igazolták, hogy a diófélék legalább heti ötszöri fogyasztása 30 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét.

Narancs: Nem csupán kiváló C-vitamin- forrás, de a gerezdek között húzódó hártyája pektint tartalmaz, ami gátolja a koleszterin felszívódását, valamint az érelmeszesedés és az epekőképződés megelőzésében is igen hatásos. Ha a narancsot kifacsarjuk, a pektin, ez a vízben oldódó rost nem jut a szervezetbe. Ezért a teljes gyümölcsöt érdemes megenni az egészséges hatás eléréséért. A rendszeres narancsfogyasztás csökkentheti a vérnyomást is.

Fogyasszuk ezeket a szívünk egészségére.
 

 

 

 

 



Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google