Termékek Menü
0

Ősi betegség-pusztító, és végig ott lapult a konyhában: a petrezselyem

HillVital
2014-05-05 12:22:00

Ősi betegség-pusztító…

Végig ott lapul a konyhában, és nem is tudunk róla…

 

A világ egyik leggyakrabban használt fűszernövénye a petrezselyem, mely azon kívül, hogy friss, aromás ízt ad ételeinknek, ennél még jóval többet is tud. Hihetetlenül tápanyag dús, A- és C-vitamintartalma kiemelkedő, ráadásul a K-vitamin legkiválóbb forrása is egyben.

A petrezselyem számos pozitív hatással van egészségünkre a benne található illóolajoknak és flavonoidoknak köszönhetően.

A flavonoidok segítenek megelőzni a sejtek károsodását, a gyulladások kialakulását, illetve számtalan kutatás eredménye igazolja, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében is fontos szerepet töltenek be.

Ezen felül számtalan kutatás támasztotta alá hihetetlen Anti-bakteriális hatását. Klinikai tesztek igazolják, hogy jelentős mértékben képes csökkenteni, és megszüntetni a gombás fertőzések!

Sokan nem tudják, hogy dugig van klorofillal (amitől zöld a növény), aminek a nyers fogyasztása megszünteti a gyomorból, illetve a szájüregből eredő kellemetlen szájszagokat.

Bármi is legyen az ok, a petrezselyem nyers fogyasztása nemcsak megszünteti a kellemetlen leheletet, hanem méregteleníti is a májat, vesét és az epét.

Mára bizonyított tény, hogy a petrezselyem segít a stroke, a cukorbetegség és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, vagy akár csökkentésében!

Ugye milyen érdekes?

Sokszor nem is sejtjük, hogy micsoda gyógyító hatalom burjánzik a konyhában, és még csak nem is tudunk róla!

Bezzeg azt mindenki tudja, hogy a „magyar anyukáknak mi a kedvenc lázcsillapítója”, viszont ez nem az emberek hibája.

Üdv, Budai Péter - HillVital

 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google