Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A paradicsom jótékony hatásai a szervezetünkre

Kovács Krisztina - HillVital
2019. 05. 28. 10:01:00

Talán az egyik legnépszerűbb zöldségnövény a kiskertekben, rengeteg fajtája közül válogathatunk kedvünkre.

 

Mindenki tudja, hogy nagyon egészséges a paradicsom. De miért is?

  • C-vitamint tartalmaz
  • A- K- vitamin , folsav ás kálium forrás
  • niacint, B6 vitamint, foszfort  és rezet is tartalmaz
  • alacsony kalóriatartalmú, és zsírmentes

Nézzük meg mi mindenre jó a paradicsom:

Bőr: a paradicsomban is megtalálható béta-karotin megvédi a bőrt a napsugárzás okozta sérülésektől. A benne lévő likopin szintén segíti megvédeni a bőrt a káros UV sugár okozta ártalmaktól, amely nagy mértékben hozzájárul a ráncok és a szarkalábak kialakulásához.

Csontok: K-vitamin és a kalcium közreműködik a csontozat megerősítésében és a sérülések utáni gyógyulásokban. A likopin hozzájárul a csontsűrűség növeléséhez, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét.

Haj: A vitamin a hajat erősebbé és fényesebbé teszi. 

Szemek: A vitamin javíthatja a látást és segít megelőzni a farkasvakságot, rendszeres fogyasztásával csökken a makula-degeneráció kialakulásának esélye

Vércukor: A paradicsom gazdag krómban, ami a vércukorszint szabályozásában segít.

Fájdalomcsillapítás: a fájdalom és gyulladáscsökkentő hatású bioflavonoidok és karotenoidok a paradicsomban nagy számban vannak jelen.

Rák: a paradicsomban található nagy mennyiségű béta-karotin, illetve likopin nagyon hasznos sejtvédő, és segít megelőzni a különféle rákfajták kialakulását. 

Testsúly csökkentés: serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, ami 30 százalékkal is megnövelheti a szervezet zsírégető képességét.

Terhesség: a legfontosabb magzatvédő vitamin a folsav, ami a paradicsomban nagyobb mennyiségben megtalálható.

Méregtelenít: Káliumtartalmának köszönhetően tisztítja a vért, valamint a többi ásványi anyag miatt, a mérget is képes eltávolítani.

Hogyan fogyaszthatjuk a paradicsomot?

Az érett paradicsom nyersen, salátának, sütve, főzve, befőzve vagy akár szárítva egyaránt jó. A klasszikus lecsó, ivólé, sűrítmény és ketchup mellett érdemes kipróbálni a paradicsombefőttet, a házi paradicsomszószt vagy éppen a paradicsomdzsemet. Az éretlen példányok is sokféleképpen használhatók fel savanyúságnak, kompótnak, salátának, esetleg lekvárnak.

+1 tipp: friss paradicsomot nyugodtan turmixolhatunk a zöld italunkhoz is.

Mi mindenre jó a paradicsom?

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB