Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Paradicsom eltevése télire

Paradicsom eltevése télire

Sági Zsolt - HillVital
2017. 08. 29. 14:38:00

Paradicsomot télen is szívesen fogyasztanánk, ha el tudnánk tenni egészségesen, tartósítószer nélkül.

Íme, most egy ilyen receptet ajánlunk.

Fontos, hogy kerti paradicsomból kell készíteni, és az is, hogy egészséges paradicsomokat válasszunk!

Hozzávalók:

- 5 kg paradicsom

- 1 csokor petrezselyemzöld

- 5 vöröshagyma

- 3-6 evőkanál olívaolaj (minden üveg tetejére 1 kanál)

- 5 gerezd fokhagyma

A levéhez:

- 5 szem fekete bors

- 2 evőkanál só

- 3 liter víz

- 1,5 dl ecet

- 7 evőkanál xilit

- 2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több kisebb darabra aprítjuk. A petrezselymet összevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A befőttesüveg aljára petrezselymet helyezünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket. Erre jön egy réteg paradicsom, majd hagymakarikák. Majd újra petrezselyem, fokhagyma, paradicsom, míg az üveg megtelik. Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.

Elkészítjük a levet. Az ehhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük, és felforraljuk. Hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről, és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük. A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével, és lezárjuk.

Meleg dunsztba rakjuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Paradicsom télire

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!