Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Zöldségek, amik inkább párolva egészségesek

HillVital
2016. 11. 02. 16:17:00

Nagyon fontos, hogy maximum 40 C-os párolásról van szó, magasabb hőfokú párolás esetében jelentős a tápanyagveszteség.

Sárgarépa: Nagyon jót tesz a szemnek és a bőrnek a benne található béta-karotin miatt. Ha párolva fogyasztjuk, akkor a testünk nagyobb mennyiségben tudja felszívni a béta-karotint.

Paradicsom: A paradicsom leghasznosabb anyaga a likopin, ami egy erős antioxidáns. Érdemes néha párolva is fogyasztani, mert úgy nagyobb mértékben tudja a szervezetünk felvenni a likopint a paradicsomból.

Sütőtök: A sült sütőtök sokkal táplálóbb, bár nyersen szinte senki sem szokta fogyasztani. Ebben is sok a béta-karotin, mint a répában. Párolva könnyebben nyeri ki a szervezetünk a béta-karotint.

Spenót: Párolás közben sem tűnnek el belőle a szervezet számára hasznos anyagok. Jobb enni párolva, mivel a hő hatására összeesnek a levelek, ezáltal nagyobb mennyiséget tudunk belőle fogyasztani.
Zöldségek főzve.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB