Menü

Zöldségek, amik inkább párolva egészségesek

HillVital
2016. 11. 02. 16:17:00

Nagyon fontos, hogy maximum 40 C-os párolásról van szó, magasabb hőfokú párolás esetében jelentős a tápanyagveszteség.

Sárgarépa: Nagyon jót tesz a szemnek és a bőrnek a benne található béta-karotin miatt. Ha párolva fogyasztjuk, akkor a testünk nagyobb mennyiségben tudja felszívni a béta-karotint.

Paradicsom: A paradicsom leghasznosabb anyaga a likopin, ami egy erős antioxidáns. Érdemes néha párolva is fogyasztani, mert úgy nagyobb mértékben tudja a szervezetünk felvenni a likopint a paradicsomból.

Sütőtök: A sült sütőtök sokkal táplálóbb, bár nyersen szinte senki sem szokta fogyasztani. Ebben is sok a béta-karotin, mint a répában. Párolva könnyebben nyeri ki a szervezetünk a béta-karotint.

Spenót: Párolás közben sem tűnnek el belőle a szervezet számára hasznos anyagok. Jobb enni párolva, mivel a hő hatására összeesnek a levelek, ezáltal nagyobb mennyiséget tudunk belőle fogyasztani.
Zöldségek főzve.
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség