Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 2.

HillVital
2016-06-20 16:08:00
Az ételek színkódja 2.

Nemrég indítottunk egy cikksorozatot az ételek színkódjáról. A különféle színű zöldségek és gyümölcsök elárulják, hogy milyen tápanyagot tartalmaznak, s azok mire valók. Először a zölddel ismerkedtünk meg. Ezúttal a piros következik.
Tovább…

Piros és a likopin: az erek védelmezője.
 

A piros ételek a likopin nevű fontos antioxidáns anyagnak köszönhetik élénk színüket.

A vörös színűeké pedig a betain, amely tumor ellen kiváló hatású. Ezen kívül segíti a vörösvérsejtek regenerálását és szaporodását, vagyis a vérszegénység ellenszerei. A vörös és a piros ételekben rengeteg flavonoid található, amely serkenti a vérkeringést, erősíti a véredények falát.

Legfontosabb forrásai: pirospaprika, paradicsom, cékla, csipkebogyó, meggy, vérnarancs, cseresznye, málna, szamóca, ribizli.

Tehát fogyasszuk bátran a piros és vörös gyümölcsöket, zöldségeket is! Cikksorozatunk következő állomása a narancssárga lesz.
Ismerd meg a piros zöldségeket.

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel, mert hetente kétszer, a legérdekesebb témákat publikáljuk az olvasóinknak! Ja, mellesleg feliratkozásoddal minden szerdán nyerhetsz is!      


Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google