Menü
0

Póréhagyma, a csupa egészség

HillVital
2017-03-28 16:38:00

A póréhagyma édeskés ízű, a hagymánál, a fokhagymánál kevésbé csípős. Sok pozitív hatása van az egészségünkre.

Magas folsavtartalma miatt ajánlott terhes kismamáknak. Csökkenti a vércukorszintet, tisztítja a vesét. Vérhígító hatással is rendelkezik, csökkenti a vérzsír szintjét. Ha tejben megfőzzük, hatékony vese-és hólyaggyulladás megszüntetésére. Kiváló vízhajtó, megkönnyíti az emésztést, féreghajtó. A rákellenes táplálkozásban is kedvelik jótékony hatása miatt.

A konyhában többféleképpen hasznosíthatjuk. A hajszálgyökerét leszámítva az egész növényt felhasználhatjuk. Nyersen salátákba tehetjük, de ha megpácoljuk egy kis olívaolajban még ízletesebb. Készíthetünk belőle finom levest, de más zöldségekkel együtt is ízletes. Kecskesajttal különösen finom. Tölthetjük rétesekbe, de húsételekhez és halakhoz köretként is tálalhatjuk. 
Póréhagyma hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google