Póréhagyma, a csupa egészség
HillVital
2017. 03. 28. 16:38:00
A póréhagyma édeskés ízű, a hagymánál, a fokhagymánál kevésbé csípős. Sok pozitív hatása van az egészségünkre.
Magas folsavtartalma miatt ajánlott terhes kismamáknak. Csökkenti a vércukorszintet, tisztítja a vesét. Vérhígító hatással is rendelkezik, csökkenti a vérzsír szintjét. Ha tejben megfőzzük, hatékony vese-és hólyaggyulladás megszüntetésére. Kiváló vízhajtó, megkönnyíti az emésztést, féreghajtó. A rákellenes táplálkozásban is kedvelik jótékony hatása miatt.
A konyhában többféleképpen hasznosíthatjuk. A hajszálgyökerét leszámítva az egész növényt felhasználhatjuk. Nyersen salátákba tehetjük, de ha megpácoljuk egy kis olívaolajban még ízletesebb. Készíthetünk belőle finom levest, de más zöldségekkel együtt is ízletes. Kecskesajttal különösen finom. Tölthetjük rétesekbe, de húsételekhez és halakhoz köretként is tálalhatjuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!