Menü

Főzzünk puliszkát!

HillVital
2017-03-02 15:10:00

Nemrég megismerkedtünk a puliszka egészségre gyakorolt jótékony hatásával. Akkor ígértünk egy jó puliszkareceptet. Íme, itt van!

Hozzávalók:

- 10 dkg kukoricadara

-

- 0,8 dl víz

- vaj

Elkészítése:

Egy kis lábasban forraljunk fel sós vizet, majd öntsük hozzá a kukoricadarát. Közben folyamatosan kevergetni kell. Ha kellően besűrűsödött (kb. 20 perc), kanállal formázzunk belőle halmokat, és már tálalhatjuk is. Aki akarja vajon meg is piríthatja a puliszkadarabokat. Akár köretként is feltálalhatjuk bármilyen húsételhez.

Ínyencek másképp is fogyaszthatják. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olvasztott zsírral, oszlassunk el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyünk egy réteg túrót, tejfölt, és csepegtessük le zsírral, majd egy újabb adag puliszkával fedjük be. Forró sütőben pirítsuk meg a tetejét, és melegen tálaljuk. De variálhatjuk még sült baconszalonnával vagy pirított vöröshagymával is.

A puliszka főzése

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek puliszka
blog comments powered by Disqus
Google