Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A rágás fontossága

HillVital
2016. 08. 16. 15:20:00

Az emésztés már a szájban elkezdődik az alapos rágással. Az étel nyállal keveredve a nyelőcsövön át lejut a gyomorba.

Minél kisebbre rágjuk az ételt, annál könnyebben emésztődik meg a táplálék a gyomorban.

Ha jól megrágott étel kerül a gyomorba, akkor kevesebb mennyiség is elég a szervezetnek. Ez azért van, mert a jól megrágott ételből a szervezet könnyebben ki tudja vonni a tápanyagot. Aki viszont felszínesen rág, annak nagyobb mennyiségű ételt kell elfogyasztania ahhoz, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson. Az elhízás egyik kiváltó oka többek között a felületes rágás is lehet. De más problémához is vezethet a nem alapos rágás, pl. gyomorfájáshoz.

Az állkapcsunk szempontjából is fontos a rágás. Edzésben tartja a fogakat, erősíti a fogak gyökerét. Ezen kívül a rágásnak tisztító, súroló hatása van, leszedi a fogkövet képző lepedéket. Nagyon fontos az is, hogy mindkét oldalon egyformán rágjunk, mert hosszú távon deformitáshoz vezethet.

Egy jó bizonyíték a rágás fontosságára: egy középkori embernek még fogmosás nélkül sem volt rosszabb fogazata, mint a mai embernek. Ennek a legfőbb oka, hogy régen nem ettek ennyi finomított ételt, sok nyers és rágósabb táplálékokat fogyasztottak.

Fontos a rágás.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés