Menü

Rákellenes zöldségek, amelyeket mindenkinek fogyasztania kellene!

HillVital
2014. 01. 08. 10:32:31

Rákellenes zöldségek, amelyeket mindenkinek fogyasztania kellene! 

A daganatos megbetegedések mára nagyon elterjedtek az egész világon, így Magyarországon is.  Ezért mindenkinek fogyasztania kellene azokat a zöldségeket, amelyeknek köszönhetően meglehet előzni a daganatos betegségek kialakulását.  Íme, néhány táplálék, amivel nem hagyhatsz ki!

Brokkoli
 A brokkolinak magas a kalcium tartalma, így nélkülözhetetlen a csontképzéshez.  Emellett a brokkoli fogyasztása megakadályoz bizonyos szembetegségeket, és a vastagbélrák megelőzésében is segítségünkre lehet. Serkenti a szervezet rákellenes enzimjeinek a működését, valamint akadályozza a daganatképződést.

SárgarépaA sárgarépának rengetek jótékony hatása van. Rövid távon a sárgarépa fogyasztása a székrekedést akadályozza meg és segít megszabadulni a plusz kilóktól.  Hosszú távon pedig az emésztőrendszeri daganatok előzhetőek meg rendszeres fogyasztásával.

Káposztafélék
A kelkáposzta fogyasztásával semlegesíthetjük az egyes daganatok növekedését serkentő osztrogéneket, így például véd az emlőrák ellen. A vörös káposztában lévő piros színű festékanyagok antioxidáns hatásúak, melyek bizonyos fokú védelmet nyújtanak a szervezet számára a szabadgyökökkel szemben. A kínai kel ugyancsak hatékony antioxidáns: megakadályozza bizonyos a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyes rákfajták kialakulását.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog