Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Rakott csirkemell

HillVital
2017. 04. 25. 16:17:00

Hozzávalók

- 1 kg csirkemell filé

- 100 g bacon – füstölt (szeletelt, illetve kockázott)

- 50 g gépsonka

- 200 g trappista sajt (reszelt)

A szószhoz

- 2 db tojás

- 200 ml főzőtejszín (15-20%-os)

- 100 g teljes kiőrlésű liszt

- só

- fehérbors (őrölt)

- 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz

Elkészítés

A tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk. A tepsit kiolajozzuk, az alját kirakjuk szeletelt baconnal. Kanállal egy kevés tejszínes szószt öntünk rá. Erre tesszük a csirkemellek felét, a reszelt sajtot, rászórjuk rajta a kockákra vágott bacont. Ismét meglocsoljuk egy kevés szósszal, majd erre tesszük a gépsonkát, amit betakarunk a maradék csirkemellel.

Végül leöntjük a maradék szósszal, és a tetejére rátesszük a reszelt sajtot.

Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és még sütjük 20-30 percig, amíg szép piros lesz rajta a sajt. Köretként bármit kínálhatunk mellé, de salátával is isteni!

Rakott csirkemell recept

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB