Termékek Menü
0

A rebarbara felhasználása

HillVital
2017-05-08 15:52:00
A rebarbara felhasználása

Tudd meg, miért érdemes rebarbarát fogyasztani.
Tovább olvasom...

Nagyon jó megoldás lehet a fogyókúrában, hiszen 100 gramm rebarbarában mindössze 16 kalória van.

Sok növényi rostot, értékes cseranyagokat és flavonoidokat tartalmaz. Nagyon magas a vitamintartalma is: tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, valamint niacint. Ásványi anyagokat is tartalmaz bőségesen, pl.: kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén.
A fogyasztása szempontjából fontos tudni, hogy a levelét semmiképpen se fogyasszuk, mert mérgezőek. A szára való fogyasztásra. Akkor szedjük le a szárait, amikor már elszíneződött. Nagyon változatosan fel lehet használni, lehet belőle készíteni kompótot, lekvárt, szörpöt, de levest is. Illenek hozzá más gyümölcsök és fűszerek is, mint pl.: eper, fahéj, gyömbér, vanília, szegfűszeg és menta. Nagyon fontos, hogy mértékletesen fogyasszuk, mivel 2 olyan összetevőt is tartalmaz, ami negatív hatással rendelkezik: az oxálsav elvonja a vérből a kalciumot, míg az antrakinonok hashajtó hatással rendelkeznek. Ezekhez a hatásokhoz viszont nagy mennyiséget kell elfogyasztani a rebarbarából.
Tehát nagyon fontos, hogy fogyaszd, de csak mértékkel.
A rebarbara felhasználása.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google