Próbáld ki a mézes fokhagymát!
Ez egy régi recept, bár elsőre úgy tűnik, hogy elég nehéz elfogyasztani egyszerre ezt a 2 ételt.
Ismerj meg egy egyszerű módszert, mégis hogyan lehet.
Nyáron érdemesebb elkészíteni ezt a gyógyírt, ugyanis ilyenkor tudjuk általában a legolcsóbban megvásárolni a hozzávalókat.
Annyi a módszer, hogy pucoljuk meg a fokhagymát, és tegyük bele egy kisebb üveg mézbe. Ezt fedjük le, és rakjuk be a kamrába.
Ha türelmesen várunk, az fog történni, hogy a fokhagyma megsötétedik, és megfesti egy kicsit a mézet, ami folyóssá válik. Ez nem azért lesz ilyen színű, mert megromlott, hanem azért, mert a folyamat alatt a fokhagyma elveszti a csípősségét és az illatát is. Elrághatjuk, és nem lesz rossz szájszagunk.
Antibakteriális hatással rendelkezik, így hatása miatt a légúti megbetegedések terén ajánlott a használata. Tágítja az ereket, csökkenti a mellkasi fertőzést, vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló hatása is van. Meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele, valamint a baktériumölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet is.
Elkészíthető még másképp is!
Fokhagymanyomót használva nyomjunk át 2 gerezd fokhagymát a nyomón, és keverjük össze 1 teáskanál mézzel. Naponta fogyasszuk 4-5 alkalommal, és 2-3 nap alatt elmúlik a probléma, hiszen a fokhagyma a legjobb természetes antibiotikum.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
