Menü

Reszelt tészta recept avagy a gombóta elkészítése

Veress Máté - HillVital
2022. 04. 26. 11:36:00

A gombóta egy nagyon régi étel, a fiatalabb korosztály lehet már nem is tudja mi az. Pedig nagyon egyszerű az elkészítése. A reszelt tésztát a sós vízben addig kell kavargatni ameddig el nem főtt a leve. Az elkészült reszelt tésztához régen szalonnát szórtak és úgy fogyasztották. Nagyon egyszerű ám finom étel.



Ha te is szeretnéd elkészíteni újra vagy elsőnek ezt az ételt, akkor mutatjuk is mire lesz hozzá szükséged.


-1 db tojás

-1 csipet só

-1 evőkanál finomliszt (ezzel kellesz kemény tésztává gyúrnod)

-40 dkg burgonya

-20 dkg füstölt szalonna

-só és bors ízlés szerint
 


Most pedig következzen az elkészítése.
A tojást egy csipet sóval ki kell keverni, aztán a liszt segítségével kemény tésztát kell készíteni. A reszelő legnagyobb lyukán reszeld le egy tiszta konyharuhára, aztán hagyd egy kicsit szikkadni.

Ezután a burgonyát pucold meg, majd kockázd össze, aztán sós vízben tedd fel főni.

Addig amíg fő a burgonya, kockázd fel a szalonnát és süsd ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és hagyd hűlni.

Amikor már majdnem puha a burgonya, szórd bele a reszelt tésztát és főzd készre. Ez nagyjából 5 perc.

Amikor kész, akkor ízlés szerint sózhatod és borsozhatod. Tálalható az étel. Szedd ki egy tányérba és megszórhatod a szalonnával valamint egy kis zellerzölddel is akár.

Reszelt tészta recept.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!