Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > > >

Tavaszváró saláta

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 20. 07:44:00

A tavasz beköszöntével szinte minden ismét új életre kel, megújul. Nincs ez másképp a konyhában se, hiszen itt az ideje, hogy a friss élettel teli zöldségekből valami igazán ínycsiklandót készítsünk.

Nézzük, mire van szükségünk a salátához:

- 3 db paszternák szeletekre vágva
- 2 db sárgarépa szeletekre vágva
- 1 db zeller felvágva
- 40 ml olívaolaj
- só és bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet füstölt pirospaprika
- 4 db tojás
- 600 gramm rukkola
- 70 gramm pirított mandula
- 4 evőkanálnyi öntet (az öntet receptje lent található)

Hozzávalók az öntethez:

- 80 ml olívaolaj
- 80 ml dióolaj
- só és bors
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál mustármag
- 2 evőkanál sherry ecet

Nézzük az elkészítését: 200 fokra melegítsük elő a sütőt! Tegyük egy tepsibe a zöldségeket, aztán hintsük meg sóval, borssal és olívaolajjal. Süssük 30 percig, majd tegyük rá a fokhagymát és a füstölt paprikát. A tojásokat úgy főzzük meg, hogy a sárgájuk folyós legyen. A megsült zöldségekhez keverjük hozzá a rukkolát, a tetejére a tojást és a mandulát, végül locsoljunk egy kis öntetet rá. 

Készíthetünk azonban másféle salátát is.

Tavaszi krumplisaláta

Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 1 csokor hónapos retek
- 3 szál újhagyma
- 4 db tojás
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1/2 citrom
- só, bors

Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, és héjastól a tojásokkal együtt egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a krumplik megpuhulnak. 
Közben a retket, az újhagymát és az uborkát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, a kaprot finomra vágjuk. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt, a mézet és a citrom kifacsart levét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A leszűrt krumplit és tojást hagyjuk egy kicsit hűlni, majd meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, majd tálba rétegezzük a retekkel és az uborkával, rétegenként kicsit sózzuk, megszórjuk kaporral, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, a végére maréknyi retket és az újhagyma zöldjét, valamint egy kevés kaprot hagyunk.

Hűtőbe téve 1-2 órát érleljük, majd közvetlenül tálalás előtt összeforgatjuk.


Tavaszváró saláta recept.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB