Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Egy remek karácsonyi halvacsora

HillVital
2017. 12. 18. 16:13:00

Rántott hal dióbundában
 

Hozzávalók 

- 2 közepes süllő
- 1 citrom 
- 2 tojás
- 10 dkg dió
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, fehér bors 
- 10 dkg liszt

- kókuszolaj a sütéshez
- 4-6 salátalevél
- citromkarikák
- petrezselyem


Elkészítés

Az alaposan megmosott, megtisztított halszeleteket kívül-belül bedörzsöljük citromlével, és 10-15 percig pihentetjük. A tojásokat kissé felverjük. A diót nem túl finomra daráljuk vagy darabosra vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Meghintjük sóval és frissen őrölt fehér borssal, aztán lisztbe, a felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Nagyobb lábasban felforrósítunk 2-3 ujjnyi kókuszolajat, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön, óvatosan megfordítva, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk az olajat, majd salátalevelekkel bélelt lapos tálra rendezzük őket, és citromkarikákkal, petrezselyemmel, diógerezdekkel díszítjük. Ez az étel csak frissen jó, ezért akkor kezdjük el sütni, ha minden vendég megérkezett. Petrezselymes-vajas burgonya, hasábburgonya vagy rizibizi illik hozzá.
Egy rendkívüli karácsonyi halvacsora receptje.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek