Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Karácsonyi rántott hal? - Így készítsd el!

2022. 12. 13. 10:47:00 hillvital.hu

Sokan el sem tudják képzelni a karácsonyt hal nélkül.

De nemcsak a hagyományos halászlé, rántott hal létezik. Most egy különleges receptet ajánlunk a halfogyasztók figyelmébe! 

 

Rántott hal dióbundában

Hozzávalók 

- 2 közepes süllő
- 1
citrom 
- 2
tojás
- 10 dkg dió
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, fehér bors 
- 10 dkg liszt

- kókuszolaj a sütéshez
- 4-6 salátalevél
- citromkarikák
- petrezselyem


Elkészítés

Az alaposan megmosott, megtisztított halszeleteket kívül-belül bedörzsöljük citromlével, és 10-15 percig pihentetjük. A tojásokat kissé felverjük. A diót nem túl finomra daráljuk vagy darabosra vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Meghintjük sóval és frissen őrölt fehér borssal, aztán lisztbe, a felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Nagyobb lábasban felforrósítunk 2-3 ujjnyi kókuszolajat, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön, óvatosan megfordítva, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk az olajat, majd salátalevelekkel bélelt lapos tálra rendezzük őket, és citromkarikákkal, petrezselyemmel, diógerezdekkel díszítjük. Ez az étel csak frissen jó, ezért akkor kezdjük el sütni, ha minden vendég megérkezett. Petrezselymes-vajas burgonya, hasábburgonya vagy rizibizi illik hozzá.


Rántott hal készítés a konyhában