Ezért egészséges a retek
Elég magas a C-vitamin tartalma a reteknek. Már egy fél csészényi retek tartalmazza a napi C-vitamin 14 százalékát.
A rendszeres fogyasztása sokat segít abban, hogy megvédd a sejtjeidet a stressz káros hatásaitól. Nagyon gazdag rostokban, ami segíti az emésztést és hozzájárul, hogy jóllakottnak érezd magadat. Fél csésze retekben csupán 9 kalória van és csak 2 gramm szénhidrát. Található még benne vitamin (B-, K- vitamin) és ásványi anyag (folsav, kálium, mangán, magnézium, kalcium, vas, foszfor, nátrium, réz, cink). Nyersen a legegészségesebb a fogyasztása.
Nagyon hasznos a retekfogyasztás a gyomornak és a májnak, mivel segíti a méregtelenítést. Tisztítja a vért, segít megszabadulni a káros anyagoktól. Magas rosttartalma miatt megakadályozza a székrekedést. Enyhe vízhajtó hatással rendelkezik. A retek leve segíthet gyógyítani a gyulladásokat és húgyúti fertőzéseket is.
Segít csökkenteni a keringési betegségek esélyét. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is van.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
