Termékek Menü
0

A rizsfőzés titka

HillVital
2017-01-20 16:19:00
A rizsfőzés titka

Igazi, finom párolt rizs készítése még gyakorlott háziasszonyokon is kifog néha. Ne ragadjon, ugyanakkor ne legyen túl száraz sem. Azoknak, akik még nem tudják a rizsfőzés titkát, most eláruljuk.
Tovább olvasom...

A titok az, hogy a rizst nem kell főzni. Pontosabban nem úgy, ahogy azt sokan elképzelik. De menjünk csak szép sorjában!
 

Ez az eljárás a fehérrizsre vonatkozik. A rizst először is mindig kimérjük, lehetőleg csészével. Szűrőbe öntjük, és alaposan átmossuk.

Egy lábasban pici olajat hevítünk, és beletesszük a rizst. Kicsit megpirítjuk a szemeket, de vigyázzunk, hogy oda ne kapja! Ezután forró vízzel felöntjük, pontosan a rizs mennyiségének a kétszeresével. (Pl. egy dl rizst két dl vízzel párolunk.) Beletesszük a fűszereket, sót, fehér borsot. Ha a víz már elpárolgott róla, elzárjuk a hőt. Fedő alatt, konyharuhával letakarva félretesszük. Kb. 30-35 perc múlva jól megkavarjuk, és kész is a finom, pergős rizsünk. Akik szeretik, vágott petrezselyemzölddel ízesíthetik.

A barnarizs hosszabb idő alatt fő meg, elkészítési ideje fajtától függően változó (hosszú vagy kerek szemű).  A folyamatot meggyorsíthatjuk, ha a megmosott rizst főzés előtt beáztatjuk, illetve ha főzés közben lefedjük az edényt, és egy keskeny rést hagyunk a vízgőz távozásának. Nem kell teljesen elfőzni róla a vizet, lefedve a fölösleget magába szívja. Ízesíthetjük sóval, kurkumával, zöldfűszerekkel. 
A rizsfőzés titka

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google