Menü

Egy könnyű tavaszi étel: fűszeres rizzsel töltött karalábé!

HillVital
2016. 05. 04. 14:27:00

Csupán 1 órát vesz igénybe az elkészítése. Nézzük is a hozzávalókat:

- 20 dkg barnarizs
- 20 dkg zöldborsó
- 4 fej meghámozott karalábé
- 10 dkg tofu
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomó finomra vágott petrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só és bors

Elkészítés: Főzzük meg a rizst enyhe sós vízben. Vágjuk félbe a karalábékat, vájjuk ki a húsukat óvatosan úgy, hogy maradjon annyi héj, amit megtölthetünk (kb. 1cm).

A kivájt karalábédarabokat vágjuk apró darabokra, majd pirítsuk aranysárgára a hagymát és a fokhagymát. Keverjük a főtt rizst, a fűszereket, az apró kockákra vágott tofut és a zöldborsót a karalábédarabokhoz. Ezzel töltsük meg a karalábét. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, de csak vékonyan, és tegyük bele a töltött karalábékat, majd öntsünk hozzá kb. 1 dl vizet, és süssük meg közepesen meleg sütőben (180 fokon), fólia alatt 40 percig. A frissen vágott petrezselyemzöldet szórjuk rá a tetejére, és tálalhatjuk is.

Készíts te is rizzsel töltött karalábét.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek