Termékek Menü
0

Rozmaringos sertéshús sült almával

HillVital
2017-02-13 16:16:00
Rozmaringos sertéshús sült almával Készítsd el te is ezt a finom ételt akár ebédre vagy vacsorára.
Tovább olvasom...

Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükségünk:

- 1 kg csontos bőrös sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 nagyobb hagyma szeletekre vágva
- 2 friss babérlevél
- 2 teáskanál friss rozmaring
- 2 teáskanál friss őrölt bors
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál kömény
- 1 teáskanál chili pehely
- 100 ml olívaolaj
- 250 ml víz

Hozzávalók a körethez:


- 1 fej hagyma
- 4 db alma
- 25 g vaj
- só és bors

Az elkészítése nem nagy ördöngösség. Melegítsük előre a sütőt 200 fokra! Készítsünk pácot az olajból, a sóból és a fűszerekből. A karaj bőrös részét irdaljuk be 1 centiméterenként, majd dörzsöljük be mindenhol fűszerkeverékkel. Egy hőálló edényt olajozzunk ki, majd halmozzuk a közepére a hagymát, és tegyük rá a befűszerezett karajt. Vízzel öntsük körbe, majd fedjük le alufóliával. Süssük először 20 percig 200 fokon, majd 1 óra 10 percig 165 fokon. Ha sütés közben a víz nagyon párolog, akkor öntsünk utána. A sütés végén hústűvel vagy egy késsel le kell ellenőrizni, hogy átsült-e a hús teljesen, és ha átsült, akkor vegyük le a fóliát, és 180 fokon süssük ropogósra a beirdalt bőrt. Fontos, hogy mielőtt felszeleteljük a húst, pihentetni kell 15 percig.
A köret elkészítéséhez vágjuk az almát 8 darabra, és távolítsuk el a magházat. Egy vastag falú serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és helyezzük rá az almát. Süssük pirosra, hogy ne párolódjon. Ízesítsük sóval és borssal!
Rozmaringos sertéshús.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google