Menü

Rozmaringos sertéshús sült almával

HillVital
2017. 02. 13. 16:16:00

Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükségünk:

- 1 kg csontos bőrös sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 nagyobb hagyma szeletekre vágva
- 2 friss babérlevél
- 2 teáskanál friss rozmaring
- 2 teáskanál friss őrölt bors
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál kömény
- 1 teáskanál chili pehely
- 100 ml olívaolaj
- 250 ml víz

Hozzávalók a körethez:


- 1 fej hagyma
- 4 db alma
- 25 g vaj
- só és bors

Az elkészítése nem nagy ördöngösség. Melegítsük előre a sütőt 200 fokra! Készítsünk pácot az olajból, a sóból és a fűszerekből. A karaj bőrös részét irdaljuk be 1 centiméterenként, majd dörzsöljük be mindenhol fűszerkeverékkel. Egy hőálló edényt olajozzunk ki, majd halmozzuk a közepére a hagymát, és tegyük rá a befűszerezett karajt. Vízzel öntsük körbe, majd fedjük le alufóliával. Süssük először 20 percig 200 fokon, majd 1 óra 10 percig 165 fokon. Ha sütés közben a víz nagyon párolog, akkor öntsünk utána. A sütés végén hústűvel vagy egy késsel le kell ellenőrizni, hogy átsült-e a hús teljesen, és ha átsült, akkor vegyük le a fóliát, és 180 fokon süssük ropogósra a beirdalt bőrt. Fontos, hogy mielőtt felszeleteljük a húst, pihentetni kell 15 percig.
A köret elkészítéséhez vágjuk az almát 8 darabra, és távolítsuk el a magházat. Egy vastag falú serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és helyezzük rá az almát. Süssük pirosra, hogy ne párolódjon. Ízesítsük sóval és borssal!

Rozmaringos sertéshús.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
Google