Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Rózsareceptek belső használatra

HillVital
2016. 08. 11. 12:44:00

A rózsasziromból vagy bimbókból készült tea erősítő, görcsoldó és enyhén székletfogó hatású, de egyszerű élvezeti teaként is kiváló.

Különösen a vadrózsa értékes termése, a csipkebogyó magas C-vitamin-tartalmú, de A-, B-, E- és K- vitamin is található benne.

Ezen kívül ásványi anyagokban és nyomelemekben is bővelkedik. Most két teareceptet osztunk meg kedves olvasóinkkal.

Rózsasziromtea

1 kanál rózsaszirmot öntsünk le 1,5 dl forró, de már nem forrásban levő vízzel. Hagyjuk lefedve 7-8 percig. Szűrjük le, és már fogyasztható is. Jó szívnyugtató, hangulatjavító. Enyhíti az alvászavarokat, csillapítja a gyomor- és menstruációs görcsöket.

Csipkebogyótea

2 teáskanál szárított csipkebogyót öntsünk fel 2,5 dl hideg vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap forraljuk fel, majd szűrjük le. Ízesíthetjük egy pár csepp mézzel. Megfázáskor érdemes fogyasztani, lehetőleg még melegen.
Ismerj meg néhány rózsasziromból vagy bimbókból készült receptet.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek