Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Miért fogyasszunk sajtokat?

HillVital
2016. 08. 02. 14:40:00

A sajtok a vitamintartalmukban különböznek egymástól. Leginkább A- és B12-vitamint tartalmaznak, valamint riboflavint (B2-vitamin), foszfort, szelént és nátriumot.

A juh- és kecskesajtok gazdagabbak A-vitaminban, a tehéntejből készült sajtok pedig több béta-karotint tartalmaznak. 

A csontozat szempontjából is hasznos a jó minőségű sajtok fogyasztása, ugyanis sok bennük a kalcium, ugyanakkor omega-6 zsírsav is található bennük. Ezek csökkentik a rák, a cukorbetegség és a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát (fontos, hogy omega-3-at is fogyasszunk). De hangsúlyozzuk: csak a jó minőségű sajtok!

Egyes sajtféleségek a fogaknak is jót tesznek. Ha étkezés végén sajtot fogyasztunk, megemeli a szájban a savértéket, ezáltal megakadályozza, hogy a baktériumok megtámadják a fogzománcot.

Ha viszont valakinek tejallergiája van, vagy laktózérzékeny, akkor egyáltalán nem javasolt a sajtok fogyasztása. De vannak tejmentesen készült sajtok is: pl. van szójatejből készült szójasajt.

Vannak, akiknek viszont oda kell figyelniük a sajt fogyasztására. A vesebetegeknek például nem szabad túl sok sajtot fogyasztaniuk magas foszfortartalma miatt. Tehát nekik csak mértékkel érdemes ezekből csemegézni.
Tudd meg miért egészséges a sajt.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség

Keresés