Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Készíts ételt szőlőből

HillVital
2016. 11. 02. 16:24:00

Szőlős sajtleves

Nincs szükségünk sok hozzávalóra az elkészítéshez:
 

- 4 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg hagyma
- 6 dl húsleves
- 1 dl fehérbor
- 2,5 dl tejszín
-15 dkg ementáli sajt
- 20 db szőlőszem
- korianderlevél

Hamar elkészíthető leves. Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apró kockákra, és vajon pirítsuk araszínűre! Adjuk hozzá a lisztet, egy kis ideig pirítsuk, majd öntsük hozzá a bort és a húslevest! Főzzük 15 percig, közben keverjük meg többször is. Ezután tegyük bele a lereszelt sajtot és a tejszínt, és 3 percig főzzük tovább. Ízesíthetjük sóval, borssal, ha van, akkor szerecsendióval is. Vágjuk ketté a szőlőszemeket, a korianderleveleket aprítsuk össze, és a szőlővel együtt tegyük a levesbe! Ha marad koriander, akkor azzal díszíthetjük a kész levest. 

Szőlős sajtleves

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek