Termékek Menü
0

Mitől egészségesek a saláták?

HillVital
2016-07-25 13:01:00
Mitől egészségesek a saláták?

Görög saláta, Cézár saláta, különböző vitaminsaláták… számtalan variáció. De mitől annyira egészségesek?
Tovább…

Zöldségekből remek saláták készíthetők. Egészségesek, mert a zöldségek remek vitaminforrások, és rengeteg ásványi anyag található bennük.
 

Ezen kívül számos egyéb hozzávaló teszi még ízletesebbé, egészségesebbé. Nézzük, melyek ezek!

Olívaolaj: a saláták egyik fontos alkotóeleme. 1 ek. olívaolaj 1 dkg telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát. Bogyó formájában is értékes salátába való.

Balzsamecet: saláták készítéséhez kiváló. Gazdag sejtvédő antioxidánsokban, serkenti az emésztést.

Almaecet: szintén egészséges összetevője salátáknak. Gyorsítja az anyagcserét, serkenti az emésztést. Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, csökkenti az öregedési tüneteket.

Újhagyma: számos salátának összetevője az újhagyma. Segít megelőzni az érelmeszesedést, erősíti a bélflórát, serkenti az emésztést. Véd a rák ellen, jó tesz a koleszterinszintünknek. Sok vitamin található benne: C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, H-és E-vitamin. Ezek mellett van benne folsav, vas, jód, magnézium, szelén, kén, foszfor, réz, cink, kálium és kalcium.

Magvak: A magvak nagyon egészségesek. Pl. 1 ek. napraforgómag kb. 8 mikrogramm szelént tartalmaz. Bizonyított, hogy a szelénnek nagy szerepe van a prosztatarák megelőzésében. 1 ek. lenmag omega-3-zsírsavtartalmával védi a szívet.

Tonhal: saláták kedvelt összetevője. 6 dkg tonhalban 11 mg niacin (B3) található, amely pozitívan befolyásolja a koleszterinértékeket, de fontos a fehérjeszállításban is.
Tudd meg miért olyan egészségesek a saláták.

 


 


 

 

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google