Termékek Menü
0

Serpenyős zöldségek

HillVital
2016-09-15 15:20:00
Serpenyős zöldségek

Állandóan azt halljuk mindenhonnan, hogy fogyasszunk minél több zöldséget. Sajnos ez nem mindig olyan egyszerű. Sokan ugyanis nem igazán szeretik a nyers zöldségeket. Akkor mit tehetünk?
Tovább olvasom...

Igaz, hogy a hőkezelt (főzött, sütött) zöldségek veszítenek vitamin-tartalmukból, és sok más hasznos tápanyag is elvész belőlük. De párolva sok értékes anyag megmarad bennük. Azoknak, ajánljuk a következő receptet, akik nem szeretik a nyers zöldségeket, vagy esetleg már unják.

Hozzávalók:

- 30 dkg sárgarépa

- 30 dkg cukkini

- 20 dkg brokkoli

- 2 ek. kókuszolaj

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 db póréhagyma

- só, bors

- gyömbér, pici curry, citromfűlevél

Elkészítése:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és feldaraboljuk apró kockákra, a póréhagymát karikára. A fokhagymát belepréseljük a serpenyőbe, majd az olajon egy kicsit megfuttatjuk. Rátesszük a zöldségeket, picit pirítjuk, majd felöntjük kb.1,5 dl vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, curryvel (a színe miatt). Nagyon lassan pároljuk, épp csak addig, míg elpárolog róla a víz. Bőven megszórjuk citromfűlevéllel. Készíthetjük párolóedényben is, akkor még egészségesebb.

Tálalhatjuk főételként, de köretnek is!
A legjobb serpenyős zöldség

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google