Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

„Sós” trükkök

HillVital
2016. 10. 04. 16:01:00

A múltkor a sóval kapcsolatban megosztottunk néhány trükköt, háztartási praktikát olvasóinkkal. Az ötletekből azonban még nem fogytunk ki. Íme, újabb „sós” trükkök…

A só nedvesen tartja a szárnyas húsokat. Ha sütés előtt átdörzsöljük a szárnyashúst, nem fog kiszáradni.

Ha a tejszínből vagy tojásfehérjéből habot verünk, sokkal gyorsabban és jobban felverhetjük, ha pici sót teszünk hozzá.

A kiválóan tisztítja a lefolyót. Öntsünk erős sós oldatot a lefolyóba (1 liter vízhez fél csésze sót tegyünk).

A vörösboros foltokat kiválóan eltünteti a ruhákról. Tegyük a foltos ruhát egy tálba, tegyünk a foltra sót, és öntsünk rá kevés forrásban lévő vizet. Hagyjuk rajta, majd mossuk ki a szokott módon a ruhát.
A vasaló talpáról is könnyen eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. A forró vasalót toljuk végig egy sóval meghintett papíron. Ne gőzöljük!
Ha a tojás főzővizébe egy csipetnyi sót teszünk, megakadályozhatjuk a tojáshéj kirepedését, és könnyebben eltávolíthatjuk a héját is.  
A só kiszedi a vizet a zöldségekből (padlizsán, tök, cukkini), így könnyebb ezeket sütni. Sütés előtt szórjuk meg a zöldségeket sóval.
A só felhasználása.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés