Termékek Menü
0

„Sós” trükkök

HillVital
2016-10-04 16:01:00
„Sós” trükkök

A múltkor a sóval kapcsolatban megosztottunk néhány trükköt, háztartási praktikát olvasóinkkal. Az ötletekből azonban még nem fogytunk ki. Íme, újabb „sós” trükkök…
Tovább olvasom...

A só nedvesen tartja a szárnyas húsokat. Ha sütés előtt átdörzsöljük a szárnyashúst, nem fog kiszáradni.
 

Ha a tejszínből vagy tojásfehérjéből habot verünk, sokkal gyorsabban és jobban felverhetjük, ha pici sót teszünk hozzá.

A kiválóan tisztítja a lefolyót. Öntsünk erős sós oldatot a lefolyóba (1 liter vízhez fél csésze sót tegyünk).

A vörösboros foltokat kiválóan eltünteti a ruhákról. Tegyük a foltos ruhát egy tálba, tegyünk a foltra sót, és öntsünk rá kevés forrásban lévő vizet. Hagyjuk rajta, majd mossuk ki a szokott módon a ruhát.
A vasaló talpáról is könnyen eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. A forró vasalót toljuk végig egy sóval meghintett papíron. Ne gőzöljük!
Ha a tojás főzővizébe egy csipetnyi sót teszünk, megakadályozhatjuk a tojáshéj kirepedését, és könnyebben eltávolíthatjuk a héját is.  
A só kiszedi a vizet a zöldségekből (padlizsán, tök, cukkini), így könnyebb ezeket sütni. Sütés előtt szórjuk meg a zöldségeket sóval.
A só felhasználása.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google