Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ezekben az ételekben sok a bór

HillVital
2018. 07. 26. 14:12:00

A bór egy nagyon fontos mikrotápanyag ami számos testi funkció működéséért felel. Nagyon fontos a csontok egészséges fejlődéséhez. Hozzájárul a sebek gyorsabb gyógyulásához, csökkenti a gyulladásokat, növeli a kognitív teljesítményt és antioxidáns hatása is van.

Hivatalosan nincsen napi ajánlott bevitelmennyisége ám a szakértők szerint a napi maximum mennyiség 20 milligramm ami terhes nőknél lecsökken 17 milligrammra. A bór jótékony hatásai már napi 3 milligramm bevitelénél érvényesülnek.

Egy csészényi felkockázott avokádóban 3,09 milligramm bór található, ezért ez az egyik legjobb forrása a bórnak. A hüvelyesek is sok bórt tartalmaznak, ezért nemcsak húspótlónak nagyszerűek. Egy csészényi vörösbabban 2,49 milligramm található valamint egy csésze lencsében 1,47 milligramm. Az aszalt és a szárított gyümölcsökben is nagyon sok bór van. A friss barack nagyon jó bór forrás.
Sok bór található még a szárzellerben és a zellergumóban is.
Ezekben az ételekben sok a bór

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség