Termékek Menü
0

Van, aki szereti, van, aki nem…a spenót

HillVital
2017-03-30 14:54:00
Van, aki szereti, van, aki nem…a spenót

A spenót mindig is megosztotta az embereket. Van, aki szereti. Ám sokan vannak olyanok is, akik nem, sőt, utálják. Pedig a spenót csupa érték!
Tovább olvasom...

A spenót vagy más néven paraj egy nagyon gazdag zöldségféle.

Gazdag vasban, A-, B3-, B6-, B9-, C-, E- és K- vitaminban. Bőven van benne kalcium, és magnézium, amelyeket a spenótban található oxálsav segít megkötni a szervezetben. De található benne szelén, mangán, kálium, foszfor és folsav is. Ezenkívül kiváló rostforrás, kiválóan tisztítja és méregteleníti a szervezetet. Kutatások szerint a spenót levelében 13 különböző flavonoid található, melyek jól kiegészítik az antioxidánsok szerepét azáltal, hogy csökkentik a sejtek oxidatív károsodását. Tehát nagy szerepe van a daganatok kialakulásának megelőzésében. Csak ép, egészséges leveleket vegyünk, amelyet alaposan mossunk meg! De ne áztassuk, mert értékes anyagai jelentős része kioldódik.

A legjobb nyersen fogyasztani, de a konyhában sokféle ételt készíthetünk belőle. A spenót elkészítésénél csak egy dologra kell vigyázni. A spenót ugyanis alig igényel hőkezelést, vagyis minél tovább főzzük, annál rosszabb lesz. Adhatjuk salátákhoz, főzhetünk belőle levest. Köretként adhatjuk halak, húsok mellé. Rakhatjuk töltelékekbe, de a klasszikus főzelék is finom, melybe tehetünk tejszínt is, amitől sokkal ízletesebb. 
A spenót élettani hatásai.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google