Jobb nyersen a spenót, mint főzve!
Sági Zsolt - HillVital
2020. 05. 04. 17:06:00
Fontos leszögezni, hogy a zöldlevelek túlnyomó része nyersen a leges leghasznosabb, és ez a spenót esetében sincs másképp.
A spenót rengeteg B-vitamint tartalmaz, ez pedig segít fokozni a zsírok és a szénhidrátok megemésztését.
Sajnos a főzéskor megsemmisül a folsav, ami pedig nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződéséhez. A benne lévő természetes só segít csökkenteni a vér cukortartalmát, ezért cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott. Krómot is tartalmaz, ami pedig serkenti a hasnyálmirigyet.
Magas vérnyomás, vérzékenység esetén érdemes elfogyasztani 1 pohár spenótlevet. Magas magnéziumtartalma miatt megelőzi az idegfájdalmat és az izomgörcsöt. K-vitamin-tartalma miatt serkenti a vesék működését. Rendkívüli antibakteriális és gombaellenes hatása van.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!