Termékek Menü
0

Jobb nyersen a spenót, mint főzve!

HillVital
2017-07-20 16:37:00

Fontos leszögezni, hogy a zöldlevelek túlnyomó része nyersen a leges leghasznosabb, és ez a spenót esetében sincs másképp.

A spenót rengeteg B-vitamint tartalmaz, ez pedig segít fokozni a zsírok és a szénhidrátok megemésztését. Sajnos a főzéskor megsemmisül a folsav, ami pedig nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződéséhez. A benne lévő természetes só segít csökkenteni a vér cukortartalmát, ezért cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott. Krómot is tartalmaz, ami pedig serkenti a hasnyálmirigyet. Magas vérnyomás, vérzékenység esetén érdemes elfogyasztani 1 pohár spenótlevet. Magas magnéziumtartalma miatt megelőzi az idegfájdalmat és az izomgörcsöt. K-vitamin-tartalma miatt serkenti a vesék működését. Rendkívüli antibakteriális és gombaellenes hatása van.
Spenót nyersen
HA SZERETNÉL FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDEKET FOGYASZTANI, AKKOR KATTINTS
IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital
blog comments powered by Disqus
Google