Termékek Menü
0

Sütési tippek

HillVital
2017-02-09 16:03:00
Sütési tippek

Igaz, hogy karácsony már rég elmúlt, de süteményt nem csak akkor sütünk. Ebben a cikkben sütési tippekről lesz szó. 
Tovább olvasom...

Sütés előtt kenjük ki zsiradékkal a sütőformát vagy a tepsit. Ha a zsírunk kicsit kemény, tegyük be a sütőbe néhány percre, rögtön megolvad, és nem ragad le a tészta sem. Vastagon nem szabad zsíroznunk, mert a tészta alja hamarabb megbarnul. Ha tortát sütünk, szintén nem szabad vastagon kikenni a formát, mert a tészta középen felpúposodik. Zsíros tésztáknál csak lisztezzük a tepsit, a piskótáknál pedig sütőpapírral kell kibélelni a tepsit.

Nem mindegy a hőfok sem.

A vajas tésztát nagyon forró sütőbe kell tenni, és nagy hőfokon ajánlott sütni. A pogácsákat szintén gyorsan kell sütni, hogy ki ne száradjanak. Kelt tésztákat, linzert és piskótát közepes hőmérsékleten érdemes.

A sütemények tetejét mindig előbb tojássárgájával kenjük be, és utána szurkáljuk meg villával. Ha fordítva csináljuk, akkor a lyukakat eltömíti a tojássárgája, és nem tud a gőz kijönni, a tészta megreped. A sütemény akkor sült meg, ha a beleszúrt fogvájó vagy sütőtű nem ragacsos, tisztán húzzuk ki a tésztából. 
Sütési tippek

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google