Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Sütési tippek 1. rész

HillVital
2018. 01. 11. 13:06:00

Előbb a kelt tésztákhoz adunk pár tippet:
 

Az élesztő, amellyel a tésztát készítjük, mindig friss és jó illatú legyen, ezért mindig ellenőrizzük sütés előtt a minőségét.

Ahhoz, hogy a tészta jól megkeljen, a lisztet feltétlenül át kell szitálni.

A tészta gyúrásánál és kelesztésénél kerüljük a hideg levegőt, lehetőleg legyen meleg a konyhában.

Amikor kelt tésztát készítünk, minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, ellenkező esetben nehezebben kel meg a tészta.

Az élesztőt 30 – 35 fokra felmelegített tejben kell megfuttatni, mert az ennél melegebb vagy hidegebb tej hatására az élesztőgombák veszítenek a hatékonyságukból.

A sót akkor tegyük a tésztába, miután hozzáadtuk a felfuttatott élesztőt.

A tejfölt a tészta összedolgozásának a vége felé tegyük a tésztába, mert így könnyebben megkel a tészta!

Mindig száraz kézzel kell dagasztani a tésztát!

A tésztát ne kelesszük tovább, mint amit a recept ír, mert ez ront az állagán. 3 óra szinten minden sütemény kelesztéséhez elég.

Mielőtt az előkészített kelt tésztát a sütőbe tennénk, hagyjuk még kelni 15 – 20 percig a tepsiben. Sokkal szebb és magasabb lesz a süteményünk.

Sütés előtt a süteményt kenjük le felvert tojássárgájával, hogy szép fényes legyen.

Ha szeretnénk, hogy a süteményünk szép nagyra nőjön, akkor süssük alacsony lángon!
 

Legközelebb adunk még néhány ötletet…
Sütési tippek amelyeket bevethetsz otthon.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok