Sütési tippek 2. rész
Puha vajat használjunk a tésztához, ne pedig olvasztottat.
A sütemények finomabbak és porhanyósabbak lesznek, ha a tésztába csak tojássárgáját teszünk.
Minél több zsiradékot és kevesebb folyadékot tartalmaz a tészta, annál omlósabb lesz.
Nyújtsuk a tésztát minél vékonyabbra, így jobban érezhető a töltelék íze.
Ahhoz, hogy a gyümölcsös sütemény alja száraz maradjon, szórjuk meg a tésztát keményítővel, és csak utána tegyük rá a tölteléket.
Közepes hőfokon süssük a töltött süteményeket, hogy a töltelék ne száradjon ki.
A piskótát egy cérnaszállal vagy damillal is megpróbálhatjuk felszeletelni, ha nem akarjuk, hogy morzsálódjon. De ezt a módszert használhatjuk akkor is, ha a piskótát kétfelé akarjuk vágni, és meg akarjuk tölteni.
A porhanyós süteményeket akkor vegyük ki a sütőformából, amikor kihűltek.
Ne vágjuk fel forrón a süteményt! Ha mégis melegen kell szeletelnünk, akkor mártsuk a kést forró vízbe, töröljük meg, és már vághatjuk is a süteményt.
Reméljük, hogy hasznát vesszük ezeknek a tanácsoknak.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
