Menü

Sütőtökös-gyömbéres pohárkrém

HillVital
2016. 11. 04. 16:29:00

Hozzávalók (6 adaghoz)

A pohárkrémet 3 rétegben készítjük.

 

- 1. réteg

- 130 g gyömbéres keksz

- 2 evőkanál olvasztott vaj

2. réteg

- 250 g sütőtök

- 300 g mascarpone

- 2 evőkanál akácméz

- 1 késhegynyi őrölt gyömbér

- 1 mokkáskanál őrölt fahéj

- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

3. réteg

- 2 dl habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés

Tisztítsuk és mossuk meg a feldarabolt tököt. Tegyük be a sütőbe, és süssük meg! Vegyünk ki belőle 250 grammot. Villával törjük át, majd egy edénybe morzsoljuk bele a kekszet. A vajat megolvasztjuk, és hozzáöntjük a kekszhez. Jól összekeverjük, villával áttörjük, majd elosztjuk a poharakba, és kissé belenyomkodjuk. Kimérjük a mascarponét, hozzáadjuk a sütőtököt, és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a mézet, és beleszórjuk a fűszereket is. Átkeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felét szétosztjuk a poharakban. A tejszínt felverjük, majd a kétharmadát belekanalazzuk a poharakba. A tejszínes rétegekre halmozzuk a sütőtökös mascarpone másik felét, végül pedig a maradék tejszínhabot a tetejére halmozzuk.

A tetejét megszórjuk fahéjjal, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Sütőtökös gyömbéres pohárkrém

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek