Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Szabolcsi töltött káposzta

HillVital
2017. 12. 12. 16:20:00

Hozzávalók

- 1 fej édeskáposzta (kisebb)

- 1 kg savanyú káposzta

- 50 dkg darált hús

- 30 dkg tarja (füstölt)

- 30 dkg kolbász (füstölt)

- 5 dl sűrített paradicsom

- 7-8 dl víz

- 10 dkg rizs

- 1 db vöröshagyma

- só, bors

- 2 teáskanál pirospaprika

- 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Az édes káposztát tegyük bele egy fazékba, öntsük fel vízzel, majd a forrástól számítva kisebb lángon főzzük kb. 10 percig. Ekkor óvatosan vegyük ki, és tegyük hideg vízbe, hogy minél hamarabb lehűljön. Ezután szedjük leveleire, a középső vastag eres részt vágjuk ki a levelekből.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz, és néhány perc alatt pároljuk üvegesre. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze, majd hűtsük ki. A darált húshoz adjuk hozzá a pirospaprikával összekevert hagymát, a rizst, ízlés szerint sót, az őrölt borsot, és alaposan keverjük össze.

Az elkészült töltelékkel töltsük meg az előkészített káposztaleveleket.

A savanyú káposztát kissé mossuk át, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd vágjuk fel kisebbre. A füstölt tarját vágjuk fel nagyobb kockákra, a kolbászt pedig karikázzuk fel.

Egy nagyobb lábasba tegyük bele a felkockázott tarját, majd terítsük rá a savanyú káposztát. Ezután szórjuk meg kolbászkarikákkal, majd helyezzük rá a megtöltött káposztákat. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, majd öntsük a káposztára. Ezután fedjük le, majd közepes hőmérsékleten pároljuk készre. Mire a töltelék megfő, addigra a savanyú káposzta és a füstölt húsok is puhára főnek, a lé nagy része elpárolog, és kissé besűrűsödik. Készíthetjük tepsiben is, akkor fedjük le alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 90 perc alatt pároljuk készre. Tejföllel tálaljuk.
Ismerd meg a szabolcsi töltött káposzta receptjét.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek