Menü

Tippek szalmonellafertőzés ellen

HillVital
2016-08-15 15:31:00

Hűtsük folyamatosan a nyers ételeket (hús, hal, tojás, sütemények)!

Ha húst, halat vagy szárnyas húst sütünk, mindig jól süssük át, mivel a szalmonella 70 Celsius-fok felett pusztul el.

Fogyasszunk friss tojást, és legalább 7 percig főzzük. Ha tükörtojást készítünk, mindkét oldalát süssük át!
Nem ajánlott nyers tojást tartalmazó ételeket készíteni (pl. majonéz).
A késeket, amikkel a nyers húst vágtuk, azonnal mossuk el forró vízben, ha már nem használjuk.
A mirelit áruk levét mindig öntsük ki, ezután pedig a lefolyót öblítsük le forró vízzel!
A megelőzés miatt minden toaletthasználat után alaposan mossuk meg a kezünket (a tenyeret és az ujjak közét is)!

Előzd meg a szalmonella mérgezést.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód
blog comments powered by Disqus
Google