Menü

A szarvacska tészta főzésének fontos szabályai!

A szarvacska tészta főzésének fontos szabályai!Most nem csak kifejezetten a szarvacska tészta megfőzésére vonatkoznak ezek a szabályok, hanem az összes tészta fajtára. Nem is annyira egyszerű az, ha hibátlan tésztát szeretnél főzni. Mivel a tészta olaszországból származik, ezért ajánlott úgy elkészíteni, ahogy ott szokták mivel ott szabályok vannak rá. Az egyik legfontosabb az az al dente szabály vagyis a fogkemény állapot. Ez egy olyan állapot amikor a tészta már nem ropogós de még nem is olyan puha, hogy szétfolyik.

Csupán pontosan annyi ideig kell főzni a tésztát amennyi idő rá van írva.
- A tésztát általában sok vízben kell főzni. 500g/6l vízben.
- A tésztát sós vízben kell megfőzni, és ez a magyar tésztákra is igaz.
- A tésztát csakis a forró vízben szabad beletenni és abban kell megfőzni.
- Miután leszűrted a tésztát, rögtön fel kell használni.
- Az összes tésztának megvan a saját öntete ami hozzávaló. Ez azt jelenti, hogy harmóniát alkotnak.
- A vizet amiben főzöd a tésztát, nem szabad olajozni, mivel rosszabb lesz tőle a tészta állaga.
- A tésztát sem szabad olajozni, aztán tárolni hanem rögtön el kell fogyasztani.

A ZöldVital házi jellegű száraztésztái közül válogathatsz, mivel 30 fürjtojásból készülnek ami a legegészségesebb tojásféle. Ezeket ha a leírtak alapján készíted el, akkor mindenképpen egy első osztályú tésztát fogsz kapni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog