Menü

Ételek a szellemi frissesség megőrzéséért 2. rész

HillVital
2017. 05. 09. 15:39:00

Szárnyashús: Az „elmediéta” szerint hetente legalább kétszer kell ennünk szárnyashúst (csirke, pulyka), ez a mennyiség már jó hatással van az agyra.

Bab: A kutatások szerint ez az egyszerű és olcsó hüvelyes rendkívül jót tesz az agynak. Hetente három adag babot érdemes fogyasztanunk szellemi épségünk megőrzése érdekében. Egy adagnak fél bögrényi szárazbab felel meg. Bárhogyan elkészíthetjük, ami egészséges.

Olívaolaj: Igen jót tesz az agyműködésnek az olívaolaj, de csak kizárólag nyersen fogyasztva.

A kutatók szerint azokban az esetekben volt megfigyelhető az olívaolaj védő hatása, amikor a résztvevők a legtöbb ételben olívaolajat használtak az egyéb zsiradékok helyett.

Vörösbor: napi egy pohár vörösbor segít megelőzni az Alzheimer-kórt, de ennél nagyobb mennyiség már káros hatású.

Legközelebb azt nézzük meg, hogy mely ételek fogyasztását kell kerülnünk az „elmediétában”.
Ételek a szellemi frissességért 2. rész

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség