Termékek Menü
0

Hull a szilva a fáról…

HillVital
2017-08-29 14:48:00

A szilva kalóriában szegény, egy szemben kb. 30 kalória van. Zsírokban is szegény, egy darabban 0,2 gramm természetes zsír található.

Sötétkék, sötétvöröses színét egy sajátos anyagnak, a polifenolnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns. Ötször erősebb, mint a bétakarotin, ötvenszer erősebb, mint az E-vitamin, és hússzor erősebb, mint a C-vitamin. Ez talán már elég meggyőző, ugye? De olvassuk el, hogy mindemellett milyen jótékony hatásokkal rendelkezik.

A szilva rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a csontbetegségeket, jót tesz a májunknak, de gyomorsavtúltengésre, gyomorfekélyre is hatékony. Csökkentheti a rossz koleszterin szintjét. A szilva megvéd egyes rákos betegségektől is, mivel antociánt tartalmaz, csökkenthetjük vele például a vastagbélrák kialakulásának esélyét is. Vérszegénységben szenvedőknek is naponta kellene szilvát fogyasztaniuk.

Ha sok szilvát eszünk, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos gyümölcsnek a hashajtó hatása. Ez azért remek, mert a fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat a szervezetünk. Emellett az idegrendszerünkre is jótékony. Ha naponta legalább 4-5 szilvát megeszünk, az erős antioxidánsok segítik az agy működését, csökkentik a memóriazavarokat. 

A szilva fogyasztásával megelőzhető a cukorbetegség, a vesék működésére is jótékonyan hat. A nyers gyümölcs tele van egészséges szénhidráttal.
A szilva élettani hatásai

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google