Termékek Menü
0

Aszalt szilvával töltött sertésszűz

HillVital
2016-08-24 16:04:00
Aszalt szilvával töltött sertésszűz

Bizonyára sokan vannak, akik fogadásokon, különböző rendezvényeken megcsodálták már a hidegtálakat. Ezeken a hidegtálakon gyakran látunk aszalt gyümölcsökkel töltött husikat. „Á, ezt úgyse tudnám elkészíteni” – gondolhatod magadban. Pedig nem egy bonyolult feladat. Most megosztjuk veled a receptet, vasárnap lepd meg vele a családod!
Tovább…

Hozzávalók 4 személyre:

 

- 80 dkg sertésszűz

- 25 dkg aszalt szilva

- 2 dl száraz fehérbor

- 1 ek. xilit

- 1 citrom

- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

- kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:

Vágjuk be a húst hosszanti irányban, az elején és a végén hagyjunk ki 1-1 cm-t. Olyan lesz, mint egy csónak. Sózzuk be kívül - belül! Az aszalt szilvát tegyük be egy kis lábasba, öntsük rá a bort és a citrom kifacsart levét, majd szórjuk bele a xilitet. Forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni a levében. Ezután szedjük ki a léből, csöpögtessük le, és rakjuk bele a bevágott húsba. Fogjuk össze a húst, esetleg fogvájóval össze is tűzhetjük. Panírozzuk be a szokott módon, de ne fehérlisztben, használjunk teljes kiőrlésűt! Bő, forró kókuszolajban süssük ki! Szedjük ki papírtörlőre, s ha már nem annyira forró, egy éles késsel szeleteljük fel! Ja, előtte ne felejtsük el kiszedni a fogvájókat! Krumplipürével tálaljuk.
Készíts aszalt szilvával töltött sertést.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google