Aszalt szilvával töltött sertésszűz - Így készítsd el!
Az előre elkészített hidegtálak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ez annak köszönhető, hogy a készételeket igen sokan választják különböző rendezvények fogásaiként.
Természetesen ezt mi magunk is el tudjuk készíteni, így most megosztjuk veled az aszalt szilvával töltött sertésszűz receptjét.
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertésszűz
- 25 dkg aszalt szilva
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek. xilit
- 1 citrom
- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítése:
Vágjuk be a húst hosszanti irányban, az elején és a végén hagyjunk ki 1-1 cm-t. Olyan lesz, mint egy csónak. Sózzuk be kívül - belül! Az aszalt szilvát tegyük be egy kis lábasba, öntsük rá a bort és a citrom kifacsart levét, majd szórjuk bele a xilitet. Forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni a levében. Ezután szedjük ki a léből, csöpögtessük le, és rakjuk bele a bevágott húsba. Fogjuk össze a húst, esetleg fogvájóval össze is tűzhetjük. Panírozzuk be a szokott módon, de ne fehérlisztben, használjunk teljes kiőrlésűt! Bő, forró kókuszolajban süssük ki! Szedjük ki papírtörlőre, s ha már nem annyira forró, egy éles késsel szeleteljük fel! Ja, előtte ne felejtsük el kiszedni a fogvájókat! Krumplipürével tálaljuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
