Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Szilveszteri csemege, a kocsonya

HillVital
2017. 12. 20. 13:00:00

Amikor friss húst fogyasztunk, a szervezetünk nagyon leterhelődik, nehezen tudja megemészteni azt.

Ezért közvetlenül a húsfogyasztás után fáradtnak és túlterheltnek érezzük magunkat. Ilyenkor a szervezet egy csomó energiát fektet abba, hogy megeméssze a húst.

De újabban a szakemberek azt mondják, hogy sokkal jobb, ha a disznóhúst kocsonya formájában fogyasztjuk, hiszen fele annyit kell dolgozzon vele az emésztőrendszerünk. Régen úgy tartották, hogy a kocsonya túl zsíros, és nem tesz jót az egészségünknek, azonban mára ez a szemlélet megváltozott.

A táplálkozás-szakértők szerint a kocsonyában található zsírok nagyon gazdagok aminosavakban, kiváló regeneráló hatással rendelkeznek. A kocsonya lizintartalma miatt erősíti az immunrendszert, C-vitamin-tartalma miatt pedig elősegíti a kollagén felszívódását és termelődését. Így nagyon jót tesz a bőr és a köröm egészségének is. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a kocsonya tetején található zsírt nem árt leszedni, hiszen bőven elegendő a szervezet számára az, ami a húson van.

Legközelebb egy jó kocsonyareceptet is közzé teszünk.

A táplálkozás-szakértők szerint a kocsonyában található zsírok nagyon gazdagok aminosavakban, kiváló regeneráló hatással rendelkeznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség