Termékek Menü
0

A szódabikarbóna konyhai felhasználása

HillVital
2017-07-25 16:03:00

Ha azt szeretnénk, hogy az omlett könnyű legyen, három tojásonként egy negyed teáskanál étkezési szódabikarbónát kell hozzá adagolni. De vigyázzunk, hogy tartsuk be ezt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.

Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele. 

A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjunk, így szép egyenletes lesz a tészta.

A bab, a lencse, a borsó és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.

A zöldségek megőrzik élénk színüket, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vizükbe. 

Ha nehezen fő meg a marhahús, csak tegyünk a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás. 

Ha fokhagymát, hagymát vagy halat pucolunk, a kezünk könnyen átveszi ezeket az intenzív szagokat. A folyékony szappanhoz keverjünk egy kevés szódabikarbónát, így könnyen megszabadulhatunk a szagoktól.
Szódabikarbóna felhasználása a konyhában

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google