Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A szódabikarbóna konyhai felhasználása

HillVital
2017. 07. 25. 16:03:00

Ha azt szeretnénk, hogy az omlett könnyű legyen, három tojásonként egy negyed teáskanál étkezési szódabikarbónát kell hozzá adagolni. De vigyázzunk, hogy tartsuk be ezt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.

Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele. 

A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjunk, így szép egyenletes lesz a tészta.

A bab, a lencse, a borsó és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.

A zöldségek megőrzik élénk színüket, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vizükbe. 

Ha nehezen fő meg a marhahús, csak tegyünk a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás. 

Ha fokhagymát, hagymát vagy halat pucolunk, a kezünk könnyen átveszi ezeket az intenzív szagokat. A folyékony szappanhoz keverjünk egy kevés szódabikarbónát, így könnyen megszabadulhatunk a szagoktól.
Szódabikarbóna felhasználása a konyhában

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés