Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Szóljunk a szójáról!

HillVital
2016. 08. 24. 16:19:00
Szóljunk a szójáról!

Oly sokat foglalkoztunk már különböző növényekkel, de a szójáról még nem esett szó. Most jött el az ideje, hogy megtudjunk erről a növényről is pár dolgot.
Tovább…

A szóját néhány évvel ezelőtt csodaszerként emlegették, manapság pedig egyre többet hallunk ennek ellenkezőjéről. Mi is az igazság?
 

A szójabab egy Kelet-Ázsiában honos hüvelyes zöldségnövény. Kezdetben talajjavítóként használták, később rájöttek, hogy fermentálással ehetővé lehet tenni.

Ma már finomítva, tofu formájában, illetve szójatészta, -szósz, –tej, -csíra és -joghurt formájában fogyasztjuk.

Előnyei: A szójaolaj igen gazdag telítetlen zsírsavakban, ami egészségünk megőrzése szempontjából rendkívül fontos. Nagy mennyiségű létfontosságú aminosavat tartalmazó fehérje mellett fitoösztrogének is találhatók benne.  A fitoösztrogének nagyban segítik a szervezet védekezőképességét a daganatok ellen. Hormonális hatása miatt hasznos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében is. Ez a nőknél főként a klimax idején szokott fellépni, amikor csökken az ösztrogéntermelés. Emellett a menopauza egyéb tünetei ellen is hatékony, pl. gyakori hőhullámok, vérnyomás-ingadozás, hangulatváltozások. A szója jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot, cinket és B-vitaminokat, elsősorban B12-vitamint. Jó hatással van az agy és a máj működésére is, mivel sok lecitin is található benne.

Hátrányai: Pontosan az előnyéből fakad. Ha a szükségesnél nagyobb mennyiségben visszük be a szervezetbe, a benne található fitoösztrogének hatással lehetnek a természetes hormonjainkra. Különösen csecsemők és kisgyermekek esetében, akiknek a hormonháztartása még nem alakult ki teljesen.

Tehát csak mértékletesen kell fogyasztani ahhoz, hogy az egészségünkre pozitív hatással legyen.

A probléma ott kezdődik, – ahogy sok más növény is – a szója is a finomítás, génmódosítás áldozata lett, éppen ezért előszeretettel használják az élelmiszeriparban „pótlóanyagként”, így könnyen lehet, szóját fogyasztunk akkor is, amikor nem tudunk róla. Így meglehetősen nehéz meghatározni azt a bizonyos mértéket. Egy a lényeg: tudjuk, hogy mikor eszünk szóját, és kerüljük a „műszóját” tartalmazó kész élelmiszereket.
Tudd meg mennyire egészséges a szója.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés