Menü

Egy téli szuperétel: savanyú káposzta

HillVital
2017. 01. 17. 16:15:00

Az egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy nagyon magas a C-vitamin-tartalma.

A C-vitamint a szervezetünk nem képes előállítani, és nagy mennyiségben, rendszeresen szükséges.

A C-vitaminon kívül gazdag még E-, K- és B1- vitaminban, de sok ásványi anyagot is tartalmaz, mint pl.: kalcium, vas, cink, fluor, réz, kálium és folsav. Olyan baktériumokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges bélflóra kialakulásához. Kifejezetten jó választás lehet a fogyókúrázók számára, hiszen az energiatartalma nagyon alacsony. Magas rosttartalma miatt támogatja az emésztést. Megannyi formában tálalhatjuk a savanyú káposztát, lehet akár köret, savanyúság, saláta vagy akár főétel is. Természetesen a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk.
Savanyú káposzta hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: blog