Szuper ételek egészségünk védelmében
Avokádó
Az avokádót szinte mindannyian túl zsírosnak gondoljuk. Ez így igaz, de zsírtartalma azonban egészséges, és egyszeresen telített zsírokkal lát el. Javasoljuk, hogy akár szendvicsekben ehetjük, de rántottához, bármilyen húsételhez is kiváló választás. Olyan erősen eltelít, hogy jóval kevesebb ételre van szükség. Akár naponta is fogyaszthatjuk.
Diófélék
Dió, mandula, pisztácia… és még sorolhatnánk. Ezekkel minden diétát ki lehet bírni, ráadásul egészséges a fogyasztásuk. A diófélék 75-90%-ban zsírokat tartalmaznak, valamint sok-sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánsokat. Magas a fehérjetartalmuk is. Ha ilyeneket eszünk, nem igazán kívánjuk a szénhidrátokat. Evés előtt 20 perccel egy maroknyit rágcsálj el, nem fogsz enni sokat a tányérodról.
Marhahús
Marhapörkölt egy egészséges étel? Még sokan vannak, akik úgy hiszik, hogy a vörös hús nem egészséges. Ez azért van így, mert nem értik, hogy az egészséges állatok húsa, egészséges úton hat a szervezetedre. Természetesen a fűtakarmányon nevelt marhára gondolunk, és nem a hipermarketek polcain sorakozó előre csomagolt húsokra. Egy marhasteaket bármikor elfogyaszthatunk, de a marhapörköltet is elkészíthetjük egészségesen.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
