Termékek Menü
0

Szuperzöldségek

HillVital
2017-04-06 15:26:00
Szuperzöldségek

Nem árt tudni, hogy a lassan érő zöldségek vitamintartalma magasabb, mint a gyorsan termő zöldségeké. Ismerkedjünk meg néhány lassan érő vitamindús szuper zöldséggel!
Tovább olvasom...

 

A helyben termett zöldségekhez sokkal olcsóbban hozzájuthatunk, mint azokhoz, amelyeket külföldről hoznak be. Na, meg a hazaitól nincs finomabb, vitamindúsabb.

Néhány hozzávalóval ínycsiklandó ételeket készíthetünk belőlük.
 

Cékla
A cékla az egyik legértékesebb zöldségünk. Remek antioxidáns. Van, aki nyersen reszelve, almával vegyítve fogyasztja. Van, aki megfőzi, és savanyúságnak készíti el. Sütve a legfinomabb! A meghámozott céklát tegyük sütőzacskóba, fűszerezzük ízlés szerint (só, köménymag), öntsünk rá pici vizet, olívaolajat, és süssük 200 fokon másfél-két órát. Isteni finom! Naranccsal, tejszínnel remek krémleves készíthető belőle, de felkockázva, füstölt hússal ragulevest is főzhetünk belőle. Nyersen finomra reszelve salátának is tökéletes, kifacsart leve kész vitaminbomba!

Csicsóka
A csicsóka régen a szegények krumplija volt, de mostanában az egészséges táplálkozásban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Készíthetünk belőle krémlevest, rakott csicsókát, pürét, de nyersen lereszelve savanyúságot is.

Fehér-és lila káposzta
A káposztafélékhez könnyen hozzájuthatunk. Nyersen és savanyítva is fogyaszthatók. A lila káposztát dinsztelve, magában vagy almával keverve köretként is ehetjük. Vékony cikkekre vágva, sóval, borssal, őrölt köménnyel megszórva, olívaolajjal meglocsolva meg is süthetjük sütőben. Sült fehér húsok remek körete lehet. A fehér káposztából készíthetünk paradicsomos káposztát, székelykáposztát is.


Sütőtök
Készíthetünk belőle krémlevest, de paradicsompürével keverve remek szószt kaphatunk, csak le kell turmixolni. Marhahúsos ételeknek kiváló körete. Fűszeresen, vajjal megsütve roston sültek mellé adhatjuk köretnek, vagy sütemények tésztájába is keverhetjük a nyers, lereszelt húsát (pl. sütőtöktorta).


Zellergumó
A zeller egy kitűnő zöldségféleség, sokan csak zöldség- vagy húslevesbe teszik, pedig többféleképpen is felhasználhatjuk. Hasábokra vágva, fűszerezve, olajjal meglocsolva sütőben kisüthetjük, és burgonya helyett ehetjük. Főzhetünk belőle krémlevest, de belefőzhetjük burgonyapürébe vagy sertés húsos ragukba is. 
Szuper zöldségek

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google