Termékek Menü
0

Találd meg a legjobb dinnyét!

HillVital
2017-08-10 12:36:00

Régen lehetett lékelni a dinnyét, így könnyebb volt eldönteni, hogy milyen a minősége.

Mára ez már teljesen megszűnt, így egyetlen támpontot a félbevágott vagy a szeletelt dinnye színe ad.

Közismert szokás, hogy a dinnyét kopogtatjuk.  Az érett dinnye kellemes kopogó hangot ad. Az éretlen tompán, míg a túlérett túlságosan kong. Szükséges hozzá némi tapasztalat és persze szerencse. Ugyanakkor valóban egy bevált módszernek számít.

További módszerek:

Elég, ha figyeled a dinnye színét. Az érett dinnye héja fényes, zöld esetében sötét, míg a csíkosnál annál jobb, minél nagyobb a kontraszt a csíkok között.

Szintén az érettségre utal, ha a dinnye szára és a környéke száraz, valamint hegek és forradások látszanak rajta.

Találd meg a legjobb dinnyét

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google